politiek

Aboutaleb: als het je hier niet bevalt, rot toch op!

07 januari 2015

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) heeft een duidelijke boodschap voor jihadisten die onze vrije samenleving verwerpen. ‘Als het je hier niet bevalt, dan rot je toch op’.

Zelden was een politicus zo duidelijk als de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. ‘Als je het niet ziet zitten dat humoristen een krantje maken, ja… mag ik het zo zeggen: rot toch op!’ zei Aboutaleb woensdagavond in Nieuwsuur.

Barbarij

De aanslag in Parijs bestempelde hij als een ‘onbeschrijfelijke vorm van barbarij en achterlijkheid’. Voor wie sympathie voor deze aanval heeft, is in Nederland geen plaats. ‘In hemelsnaam, pak je koffer en vertrek. Er is misschien een plek in de wereld waar je tot je recht kunt komen. Ga niet onschuldige journalisten ombrengen, dat is zo verachtelijk. Verdwijn als je in Nederland je plek niet kunt vinden.’

Aboutaleb zei dat duizenden Syriërs en Irakezen hun leven wagen om via bootjes het vrije Europa te bereiken. ‘Hier zit de burgemeester van Rotterdam, maar ook een woedende moslim. Dit grijpt me heel diep, tot in mijn ziel. Ik voel het in heel mijn lichaam. Het is erg belangrijk dat moslims hier massaal afstand van nemen.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.