politiek

VVD-bestuur wil gesprek met Weekers over sponsoring

Door Arne Hankel - 21 december 2012

Het hoofdbestuur van de VVD gaat praten met VVD-staatssecretaris Frans Weekers van Financiën over de reclamezuil die hij tijdens de verkiezingscampagne liet plaatsen in Limburg.

De zuil was gefinancierd door de toenmalige Roermondse wethouder Jos van Rey, die later moest opstappen wegens belangenverstrengeling.

Excuses in Kamer

Donderdag voelde de Tweede Kamer Weekers aan de tand over de kwestie. Ze nam uiteindelijk genoegen met de uitleg en excuses van de staatssecretaris.

Het VVD-bestuur wil met Weekers praten over de interne sponsorcode die de partij hanteert voor kandidaten bij Kamerverkiezingen. Mogelijk dient die aangepast te worden. De code bepaalt onder meer dat sponsorcontracten vanaf 4.537,80 euro aan het hoofdbestuur voorgelegd moeten worden.

Verkregen gunsten

Volgens een woordvoerder van de VVD gaat het om een informatief gesprek van het hoofdbestuur met Weekers. Het is niet zo dat hij op het matje wordt geroepen, zei ze vrijdag.

Het Kamerdebat met Weekers ging vooral over de vraag of Van Rey gunsten van Weekers heeft gekregen in ruil voor zijn sponsoring. Volgens de staatssecretaris was daarvan geen sprake.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.