politiek

Weekers dacht ‘te lichtvaardig’ over kwestie-Van Rey

Door Shari Deira - 20 december 2012

Staatssecretaris Frans Weekers (VVD, Financiën) reageerde naar eigen zeggen ‘te lichtvaardig’ toen media vragen begonnen te stellen over een reclamezuil die werd betaald door de van corruptie verdachte wethouder Jos van Rey (VVD).

Dat schrijft Weekers in een brief aan de Tweede Kamer. ‘Ik heb het belang van de beantwoording van deze persvragen ten onrechte onderschat,’ aldus Weekers.

Potje

De staatssecretaris zegt dat hij achteraf gezien beter had moeten doorvragen toen Van Rey de reclamezuil (kosten 3.000 euro) aanbood en hadden de zaken op papier moeten worden gezet.

Campagneleider van de VVD Weert zei woensdag tegen NRC Handelsblad dat de mediazuil niet is betaald door Van Rey zelf maar uit ‘een potje dat hij nog over had van eerdere campagnes’.

Integriteit

Staatssecretaris Weekers moet zich donderdag verantwoorden over de kwestie in de Tweede Kamer. De oppositie zet vraagtekens bij de integriteit van Weekers. De staatssecretaris noemde alle aantijgingen eerder ‘absolute flauwekul’.

Volgens Weekers is er sprake van ‘complotdenken’. Weekers was in het verleden politiek medewerker van Van Rey. Van Rey was tot voorkort wethouder in Roermond maar moest zijn functie neerleggen omdat hij werd verdacht van corruptie en vriendjespolitiek.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.