politiek

Bolkestein: zorgpremie oorzaak wantrouwen politiek

Door Servaas van der Laan - 13 januari 2013

Het gedoe rond de inkomensafhankelijke zorgpremie is de grootste oorzaak voor het wantrouwen in de politiek van dit moment. Het ‘slechte’ nivelleringsplan heeft veel kiezers ‘op stang gejaagd’.

Dat zei voormalig VVD-leider Frits Bolkestein zondag in het tv-programma Buitenhof.

Het nivelleringsplan via de zorgpremie noemde Bolkestein een ‘slechte zaak’ en ‘overdreven’. Mark Rutte (VVD) heeft er volgens Bolkestein dan ook zijn excuses voor aangeboden.

Memoires

De VVD-prominent was bij Buitenhof aangeschoven om te praten over zijn memoires die vanaf komende week in weekblad Elsevier zullen worden gepubliceerd.

In het gesprek nam Bolkestein het verder op voor premier Rutte die volgens hem geen gebrek aan visie heeft. ‘Ruud Lubbers (CDA) zei eens “er zijn problemen en die moeten worden opgelost, dat is mijn visie,”‘ zei Bolkestein. Volgens de VVD’er is een dergelijke visie genoeg voor een premier van Nederland.

Terugblik

De komende maanden blikt Bolkestein in Elsevier wekelijks terug op zijn leven. In de komende editie schrijft hij voornamelijk over zijn jeugd en zijn groot- en overgrootouders.

Bolkestein valt in zijn memoires voor een deel terug op dagboeken maar het grootste deel put hij uit eigen herinneringen. ‘Ik ben erg slordig geweest met het schriftelijk bijhouden van gebeurtenissen,’ zei hij in Buitenhof.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.