politiek

Dronken PvdA-bestuurder Breda steelt kerstpakket

Door Arne Hankel - 14 januari 2013

Bestuurslid Theo Maas van de PvdA-afdeling in Breda heeft bekend dat hij vorige maand ‘in een dronken bui’ een kerstpakket heeft gestolen. Hij stal het kerstpakket van ouderenbond ANBO uit de kast van een buurthuis in Breda.

Dat schrijft BN/De Stem maandag.

Aangifte

Uit camerabeelden zou zijn gebleken dat Maas het kerstpakket heeft gestolen.

De bond en de beheerder van het wijkhuis hebben aangifte van diefstal gedaan. Tussen de beheerder van buurthuis De Poelewei en Maas zou het al langere tijd rommelen.

Geen gevolgen

‘Een beetje dom, daar ben ik heel eerlijk in,’ zegt Maas tegen de krant. Hij heeft beloofd de schade te vergoeden.

Aanvankelijk leek de diefstal geen gevolgen te hebben voor de carrière van Maas bij de PvdA. Zijn vergrijp zou volgens de voorzitter van de Bredase PvdA-afdeling ‘niks te maken’ hebben met het functioneren van Maas of met partijpolitiek.

Terugtrekken

Maandag maakte Maas bekend zich voorlopig terug te trekken als bestuurslid van de PvdA in Breda. ‘Ik betreur mijn handelen in deze kwestie. Deze actie past een bestuurslid niet. Daarom heb ik besloten mij lopende het onderzoek terug te trekken,’ zei Maas maandag een verklaring.

Het bestuur van de afdeling Breda respecteert het besluit. ‘Nu hij heeft toegegeven wat er is gebeurd, zien wij terugtrekking als enige logische stap,’ aldus voorzitter Anja Wassing.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.