politiek

50Plus zet belangen Henk Krol op afstand van de partij

Door Arne Hankel - 11 februari 2013

De zakelijke belangen van de lijsttrekker van 50Plus, Henk Krol, worden waarschijnlijk op afstand gezet van de ouderenpartij. Dit weekend bleek dat de ouderenpartij bedrijfsruimte huurt van de lijsttrekker. Ook wordt de partijkrant geproduceerd door een bedrijf van Krol.

Voorzitter van 50Plus Willem Holthuizen zegt maandag tegen het AD dat hij wil dat Krol zijn zakelijke belangen op afstand zet.

Diep nadenken

Het bestuur van de partij gaat ‘heel diep nadenken’ of het bedrijf van Krol de partijkrant kan blijven produceren. 50Plus blijft voorlopig wel het partijkantoor huren bij een bedrijf van Krol, omdat dat volgens Holthuizen zo is afgesproken.

De zakelijke banden tussen 50Plus en voorman Krol kwamen zaterdag aan het licht door berichtgeving in het AD. Het was volgens de krant zowel bij de Tweede Kamer als bij de partij onbekend dat Krol nog betrokken was bij de bedrijven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.