politiek

‘Kabinet gaat miljarden extra bezuinigen in 2014’

Door Shari Deira - 26 februari 2013

Het kabinet gaat volgend jaar tot 4 miljard euro aan extra maatregelen nemen om de begroting binnen de perken te houden. Het gaat om belastingverhogingen en bezuinigingen.

Dat melden bronnen dinsdag aan RTL Nieuws. Het gaat om extra bezuinigingen bovenop de 16 miljard euro aan bezuinigingen die het kabinet bij het aantreden afsprak.

Onzekerheid

Volgens RTL hoopt het kabinet door nu al aan te geven dat er maatregelen worden genomen de onzekerheid weg te nemen.

Om het begrotingstekort terug te dringen, gaat iedereen meer belasting betalen. Belastingverhogingen en het bevriezen van belastingschijven leveren zo’n één miljard euro op. Verder dreigt voor personeel in de zorg en de semi-publieke sector een nullijn.

Het kabinet is van plan haast te maken met de plannen om zo een wekenlange ‘Catshuissessie’, zoals bij het kabinet Rutte-I te voorkomen.

Rondje

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) maakt woensdag al een rondje langs de fractievoorzitters van de Tweede Kamer om de procedure na het bekend worden van de CPB-cijfers te bespreken.

Eind april moet het kabinet aan Brussel laten weten hoe het denkt het begrotingstekort weer onder de 3 procent te krijgen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.