politiek

Kabinet gaat plannen huizenmarkt heroverwegen

Door Shari Deira - 07 februari 2013

Het kabinet gaat bekijken of de plannen voor de huizenmarkt kunnen worden aangepast. Wellicht worden de strenge hypotheekregels dan alsnog versoepeld.

Dat zegt minister Stef Blok (VVD, Wonen) na een topoverleg tussen het kabinet en het CDA. Voor een meerderheid in de Eerste Kamer heeft het kabinet de christendemocraten nodig.

Streng

Bij het overleg waren Blok, minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA), CDA-leider Sybrand van Haersma Buma en CDA-Kamerlid Raymond Knops aanwezig, melden diverse media.

Het CDA heeft bezwaar tegen de kabinetsplannen voor de huizenmarkt in de huidige vorm. De plannen voor de hypotheekregels zijn volgens de partij te streng en het CDA vreest dat woningcorporaties niet meer kunnen investeren door de verhuurdersheffing.

Versoepelen

Tijdens het overleg heeft het CDA duidelijk gemaakt dat de partij de plannen voor huizenmarkt alleen kan steunen als de maatregelen rond de verhuurdersheffing en huurverhoging worden verzacht.

Blok zei na het overleg tegen RTL Nieuws dat het kabinet gaat kijken of bijvoorbeeld de termijn voor hypotheken kan worden opgerekt. Eind vorige maand gaf Blok nog aan dat hij de hypotheekregels niet wil versoepelen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.