politiek

Opnieuw winst in peiling voor ouderenpartij 50Plus

Door Arne Hankel - 17 februari 2013

Ouderenpartij 50Plus krijgt in de laatste peiling van Maurice de Hond 16 zetels. Dat zijn er drie meer dan in de peiling een week eerder. De partij is in de peiling de vijfde partij van Nederland en even groot als het CDA.

50PLUS haalde bij de vorige Kamerverkiezingen twee zetels.

Bizarre stijging

Eerder deze week maakte TNS NIPO bekend dat in hun peiling de partij fors was gegroeid. De partij zou volgens de TNS NIPO-peiling de tweede partij van Nederland worden als er nu verkiezingen worden gehouden met maar liefst 24 zetels.
Alleen de VVD is bij TNS NIPO groter.

Andere partijen

In de peiling van De Hond moet 50PLUS de VVD (24 zetels), PvdA (21), PVV (22) en SP (21) voor zich dulden. Het CDA staat ook op 16 zetels. De ChristenUnie zou zes zetels krijgen, GroenLinks, de SGP en de Partij voor de Dieren elk drie.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2.500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.