politiek

PvdA overweegt invoering verbod op hoerenlopen

Door Arne Hankel - 18 februari 2013

De PvdA onderzoekt het strafbaar maken van prostitueebezoek. PvdA-Kamerlid Myrthe Hilkens reist deze week naar Zweden om het beleid daar te onderzoeken. Wie in Zweden een prostituee betaalt, loopt kans op een boete of gevangenisstraf.

Dat schrijft het AD vandaag.

Misstanden

PvdA-vicepremier Lodewijk Asscher en minister van Justitie en Veiligheid Ivo Opstelten (VVD) zijn bezig met het opstellen van een notitie over de maatregelen van het kabinet tegen misstanden in de seksbranche.

Kamerlid Hilkens noemt gedwongen prostitutie ‘een van de belangrijkste misstanden van deze tijd’.

Verkrachting

‘Een groot deel van de prostituees wordt dag in dag uit verkracht. Zo voel ik het, als ik bedenk dat 50 tot 80 procent van de vrouwen wordt gedwongen. Alleen is het niet de hoerenloper die haar dwingt, maar een mensenhandelaar of een pooier. Of ze wordt gedwongen vanwege een ernstige verslaving. Ik voel me verantwoordelijk voor die vrouwen,’ zegt Hilkens tegen het AD.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.