politiek

PvdA wil nivelleren, maar niet tijdens de lunch

Door Shari Deira - 20 februari 2013

Hoewel nivelleren volgens PvdA-voorzitter Hans Spekman een feestje is, werkt een inkomensafhankelijke bijdrage bij een lunch voor PvdA’ers niet. De 350 aanwezigen tijdens een bijeenkomst schraapten slechts 180 euro bij elkaar.

De lunch had dit weekend plaats bij de presentatie van de partijresolutie Over wat van Waarde is van het wetenschappelijk bureau WBS van de sociaaldemocraten.

Melkbus

PvdA-ideoloog Felix Rottenberg riep iedereen die daartoe in staat was op een bijdrage voor de lunch in een melkbus te doen, meldt De Telegraaf. ‘Dan kunnen we gelijk zien hoe die inkomensnivellering in de praktijk werkt.’

Al gauw werd duidelijk dat de aanwezige PvdA’ers niet zo graag wilden betalen voor hun lunch. De leden bleken iets meer dan 50 cent per persoon te hebben betaald voor het eten in de Rode Hoed in Amsterdam.

Kosten

Een woordvoerder van het wetenschappelijk bureau zegt dat het opgehaalde geld niet genoeg was om de kosten van de lunch te dekken, maar ‘dat was ook niet de bedoeling’.

In de resolutie pleit het bureau voor een linksere koers voor de PvdA. De partij zou de afgelopen decennia te veel zijn doorgeslagen in liberale richting.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.