politiek

Samsom: 50Plus doet valse beloften aan ouderen

Door Servaas van der Laan - 03 februari 2013

Volgens PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom kan Henk Krol van 50Plus de beloften die hij aan ouderen doet over koopkrachtverbetering niet waarmaken. Krol zegt dergelijke beloften nooit te hebben gedaan.

Samsom zei in het programma Eva Jinek op Zondag dat door de economische crisis iedereen moet inleveren, ook ouderen. Beloften van 50Plus over een financiële verbetering zijn volgens de PvdA’er dan ook niet haalbaar.

Wel zei Samsom zich zorgen te maken over de financiële positie voor ouderen. De PvdA’er zei dat het kabinet volgend jaar ‘iets extra’s’ wil doen voor de lagere inkomens. Ook ouderen zullen hier volgens Samsom van profiteren.

Leugen

50Plus-fractievoorzitter Henk Krol uit op Twitter zijn verontwaardiging over de uitspraken van Samsom: ‘Samsom beweert dat ik ouderen een 13de maand zou hebben beloofd. Een LEUGEN. Laat hij aantonen waar en wanneer. Kan hij dat niet dan excuus.’

Krol startte eerder al een meldpunt voor ouderen die vinden dat ze door het kabinet te veel worden gekort.

Peilingen

Zondag steeg de ouderenpartij verder in de peilingen. De partij staat nu virtueel op 12 zetels terwijl het er maar 2 in de Kamer heeft.

De partij is het niet eens met de opstelling van het kabinet dat zegt dat het geen schuld heeft aan de onevenredige lastenverzwaring voor ouderen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.