politiek

Amsterdamse politicus vraagt subsidie voor eigen project

Door Arne Hankel - 06 maart 2013

Het Amsterdamse duodeelraadslid Jan Erik Burger (lokale partij Méérbelangen) heeft bij de deelraad van Amsterdam-Oost een subsidievoorstel ingediend voor zijn eigen project. Burger diende een aanvraag voor 42.000 euro en liet na te vermelden dat het om zijn project ging.

Dat meldt Het Parool woensdag.

Afvallen

De deelraad van het Amsterdamse stadsdeel Oost mocht vorige week voorstellen doen om een meevaller van drie miljoen euro te verdelen.

Burger kwam met een aanvraag voor het project Fiets en Wandel je Rijk. Bedoeling van het project is om meer mensen te laten bewegen en daarmee zorgkosten omlaag te brengen. Deelnemers worden financieel beloond als ze afvallen.

Haastwerk

Burger zou snel met het project voor 42.000 euro kunnen beginnen in de wijk IJburg. Het niet vermelden van zijn belang bij het project, komt volgens Burger omdat de subsidieaanvraag haastwerk was, zegt hij tegen Het Parool.

‘Dit leidt tot onduidelijkheid die niet zo is bedoeld,’ aldus Burger.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.