politiek

Henk Krol: 50Plus is ook een partij voor jongeren

Door Claartje Vogel - 21 maart 2013

50Plus komt niet alleen op voor ouderen, maar verdedigt juist ook de belangen van jongeren. Een tweedeling tussen de generaties is onnodig.

Dat zegt 50Plus-leider Henk Krol donderdag in dagblad Trouw.

‘Ik wil geen tweestrijd, geen generatieconflict,’ meldt Krol.

Jongeren

Om te benadrukken dat 50Plus een partij voor iedereen is, gaat Krol zich voortaan meer bekommeren om jongeren.

Hij is tegen seniorendagen, vóór deeltijd-AOW en wil dat jongeren hun eigen pensioenfonds kunnen kiezen. ‘De strijd om de pensioenen is ook een strijd voor de generatie na ons,’ beweert Krol.

Niet meer tegenover jongeren

‘Van bijna alle ouderen durf ik de garantie te geven dat ze altijd aan jongeren denken bij alles wat ze doen,’ zegt de fractievoorzitter.

Hij wijst een tweedeling tussen de generaties af: ‘Als ik word uitgenodigd in een radio- of tv-programma om tegenover een jongere te zitten, zeg ik voortaan nee.’

Pensioenstrijd

Krol benadrukt dat 50Plus juist opkomt voor jongeren. Hij wil dat het belastingtechnisch aantrekkelijker wordt voor ouderen om iets te geven aan hun kleinkinderen.

50Plus, nu twee zetels in de Kamer, blijft maar stijgen in de peilingen. Persoonlijk gaat het Krol op dit moment iets minder goed.

Naast de Gay Krant zijn dinsdag ook Krols beheermaatschappij Best Publishing Group en webwinkel GayTel failliet verklaard. Een curator zoekt uit of Krol persoonlijk aansprakelijk kan worden gesteld voor de bedrijfsschuld.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.