politiek

Kritiek VVD en SP op hoog salaris politici Sint-Maarten

Door Shari Deira - 05 maart 2013

Parlementariërs op Sint-Maarten hebben een salaris van ongeveer 9.000 euro per maand terwijl zij hooguit één dag per week aan het werk zijn. De politici hebben vaak nog een andere baan naast hun functie als volksvertegenwoordiger.

VVD en de SP willen dat deze salarissen omlaag gaan, meldt De Telegraaf dinsdag.

Extreem

‘Belachelijke zakkenvullerij terwijl de bevolking van Sint-Maarten steeds verder wordt uitgeknepen,’ zegt SP-Kamerlid Ronald van Raak. Volgens VVD-Kamerlid Andre Bosman is het salaris ‘behoorlijke extreem en een zoveelste verkeerde signaal richting Nederland’.

Dinsdag ontvangt de Tweede Kamer Statenleden uit Aruba, Curaçao en Sint-Maarten voor het Interparlementair Koninkrijksoverleg.

Corruptie

Van Raak zegt dat Sint-Maarten ongetwijfeld om meer geld zal vragen. ‘Het kabinet moet ze geen cent meer geven en dwingen de corruptie en misdaad aan te pakken op het eiland.’

Bosman zegt dat het de parlementariërs zou sieren als zij fors inleveren. ‘Het eigenbelang gaat altijd voor. De corruptie en internationale criminaliteit op Sint-Maarten zijn een schandvlek voor het koninkrijk.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.