politiek

Van Miltenburg over kritiek: Buma ging te ver

Door Shari Deira - 28 april 2013

Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) is nog steeds boos op CDA-leider Sybrand van Haersma Buma over zijn beschuldiging donderdag. ‘Mijn integriteit werd in twijfel getrokken, dat raakte me heel erg.’

Dat zei Van Miltenburg in het WNL-programma Eva Jinek op Zondag. Buma zei dat Van Miltenburg ‘sturend’ optrad tijdens het debat.

Onterecht

Van Miltenburg zegt dat het verwijt van Buma ‘het ergste’ is wat haar als Kamervoorzitter kan overkomen. ‘Ik vond het heel erg onterecht en vind het nog steeds heel erg onterecht.’

Buma en Van Miltenburg hebben met elkaar gesproken over het incident, maar de CDA’er heeft daarbij geen excuses aangeboden.

Richting

De opmerking maakte Buma donderdagavond tijdens een Kamerdebat waarin de oppositie aandrong op een debat over de positie van staatssecretaris Frans Weekers (VVD, Financiën). Volgens Buma probeerde Van Miltenburg het debat in een bepaalde richting te sturen.

Ze zou de regeringspartijen de hand boven het hoofd houden. Een aangeslagen Van Miltenburg bood haar excuses aan en besloot het debat voor 5 minuten te schorsen.

In de dagen na het incident was er veel kritiek op het optreden van Van Miltenburg. Toch peinst ze er niet over om op te stappen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.