politiek

Dijsselbloem: opnieuw onderhandelen illegaliteit niet verstandig

Door Shari Deira - 08 mei 2013

Het is geen goed idee als VVD en PvdA opnieuw gaan onderhandelen over de strafbaarstelling van illegaliteit. Nieuwe onderhandelingen zouden ten koste kunnen gaan van de winstpunten voor de PvdA.

Minister Jeroen Dijsselbloem (PvdA, Financiën) zegt woensdag na afloop van de ministerraad dat het Regeerakkoord zorgvuldig is samengesteld en bestaat uit plussen en minnen voor beide partijen.

Kabinetscrisis

Bronnen binnen de VVD meldden woensdag dat het voor de liberalen bespreekbaar zou zijn als de PvdA opnieuw wil onderhandelen over de strafbaarstelling van illegaliteit. De partij vindt de kwestie geen kabinetscrisis waard.

PvdA-leider Diederik Samsom heeft nog niet gereageerd op de berichten. Hij gaat zondag tijdens een ledenraad opnieuw uitleggen waarom hij niet wil afwijken van het Regeerakkoord. Samsom zou zich tot dusver niet hebben gemeld bij de VVD om opnieuw over het onderwerp te praten.

Minister Edith Schippers (VVD, Volksgezondheid) zegt tegen de NOS dat de coalitiepartijen in gesprek moeten blijven over onderwerpen die hen verdelen. ‘We moeten proberen er samen uit te komen. Dit land kan niet iedere anderhalf jaar verkiezingen hebben.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.