politiek

Ivar Asjes wordt de nieuwe minister-president van Curaçao

Door Anna Vossers - 29 mei 2013

Oud-parlementsvoorzitter Ivar Asjes van de partij Pueblo Soberano wordt de nieuwe premier van Curaçao. De tweede man van de vermoorde politicus Helmin Wiels wordt waarschijnlijk maandag beëdigd.

Dat maakte Asjes woensdagavond (Nederlandse tijd) bekend. Zijn partij Pueblo Soberano vormt een coalitie met de partijen Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran.

Onenigheid

Binnen Pueblo Soberano zou onenigheid zijn over de benoeming van de nieuwe premier en de ministers, meldt Caribisch Netwerk.

De op 5 mei vermoorde leider van Pueblo Soberano, Helmin Wiels, zou in een brief van 24 april hebben aangegeven dat Asjes de nieuwe minister-president moest worden.

Wiels schreef ook dat de post van gevolmachtigde minister van Curaçao in Den Haag naar zijn zus Marvelyne Wiels moest gaan, die nu inderdaad wordt benoemd. Het bestuur van Pueblo Soberano zou het niet eens zijn met de benoemingen.

Aankomend premier Asjes was de voorzitter van het parlement van Curaçao tijdens het kabinet van Gerrit Schotte, van 2010 tot 2012.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.