politiek

Nieuw college in Meerssen na zelfmoord Jo Dejong

Door Shari Deira - 01 mei 2013

De gemeente Meersen heeft sinds woensdagavond twee nieuwe wethouders die onder leiding van burgemeester Hans Schmidt (VVD) de gemeente moeten besturen. Het vorige college viel na de zelfmoord van wethouder Jo Dejong.

Maastrichtenaar Jim Janssen (CDA) en Chantal Nijkerk (VVD) zijn op voordracht van informateur Jan Mans benoemd tot nieuwe wethouders.

Commotie

De twee nieuwe wethouders krijgen de opdracht lopende zaken verder af te handelen en geen nieuw beleid te ontwikkelen tot aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Na de verkiezingen moet Meerssen weer een volwaardig bestuur krijgen, meldt de Limburgse zender L1.

Janssen was eerder wethouder in Maastricht en werkt nu als consultant. Nijkerk was wethouder in de gemeente Onderbanken.

Het college van Meerssen viel vorige maand nadat Dejong zelfmoord pleegde. Dejong was net afgetreden als wethouder vanwege de commotie die ontstond over de zogenoemde tongzoenaffaire. Tijdens een carnavalsfeest probeerde Dejong een vrouwelijke ambtenaar te zoenen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.