politiek

Onrust in VVD Roermond over kwestie-Van Rey

Door Shari Deira - 21 mei 2013

Een aantal leden van de VVD dient maandag tijdens de ledenvergadering van de VVD in Roermond een motie van wantrouwen in tegen het eigen afdelingsbestuur. De VVD’ers zijn het niet eens met de manier waarop het bestuur omgaat met de kwestie Jos van Rey.

Dat maakte een van de initiatiefnemers, Roland Classen, dinsdagavond bekend. Het Openbaar Ministerie verdenkt oud-wethouder en oud-senator Van Rey van corruptie.

Lijstduwer

‘De Roermondse VVD-afdeling is op destructieve manier bezig onze partij en haar goede reputatie te beschadigen,’ zeggen de boze leden.

Het afdelingsbestuur zou door Van Rey voor te dragen als lijstduwer zich schuldig maken aan wanbestuur. ‘Te meer omdat het precies de tegenovergestelde lijn is die vanuit het hoofdbestuur aan de lokale afdeling uitdrukkelijk geadviseerd is.’

Vingertje

De VVD in Roermond heeft al besloten Van Rey niet als lijstduwer op de kieslijst te zetten vanwege alle kritiek. Over de manier waarop zijn kandidatuur is opgeschort, zijn de VVD-leden ook ontevreden.

De partij zou ‘naar iedereen behalve zichzelf met het vingertje wijzen’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.