politiek

VVD Roermond haalt Jos van Rey voorlopig van kieslijst

Door Servaas van der Laan - 18 mei 2013

De VVD’ers die de kandidatuur van Jos van Rey als lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar niet zagen zitten, zijn voorlopig gerustgesteld. VVD Roermond trekt Van Rey terug totdat er uitsluitsel is in de corruptiezaak rond de politicus.

Dat heeft het partijbestuur van de VVD Roermond besloten.

De VVD is niet gebaat bij discussies op basis van onderbuikgevoelens en zonder kennis van feiten. De VVD Roermond wil ook nu weer uit loyaliteit aan de landelijke VVD en de VVD Limburg haar verantwoordelijkheid nemen,’ schrijven de Roermondse liberalen op hun website.

Corruptieonderzoek

De landelijke VVD zat met de kandidatuur van de omstreden Van Rey in de maag omdat er een corruptieonderzoek naar hem loopt. Dat onderzoek wordt nu afgewacht.

VVD Roermond geeft het Openbaar Ministerie tot 18 november om tot een beslissing te komen in het corruptieonderzoek. ‘Dat is meer dan een jaar na het openbaar worden van de verdenking. Ons dunkt voldoende tijd om zaken af te ronden en de bij herhaling gevraagde duidelijkheid te verschaffen,’ schrijft het lokale partijbestuur.

Klaar met Van Rey

Zaterdag werd duidelijk dat de meeste VVD-politici Van Rey liever voorgoed zien verdwijnen van het politieke toneel.

Maar in Roermond is de ex-wethouder zeer populair en de lokale VVD wil hem dan ook graag volgend jaar maart als troef inzetten bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.