politiek

Agnes Jongerius gevraagd als leider van PvdA Rotterdam

04 juni 2013

Oud-vakbondsbestuurder Agnes Jongerius is gepolst om de PvdA in Rotterdam te gaan leiden. Met de voormalige leider van de FNV moet de PvdA de strijd in de gemeenteraadsverkiezingen aangaan met Leefbaar Rotterdam.

Dat meldt het AD dinsdag.

Gemeenteraad

Jongerius is gepolst door partijgenoot en deelraadslid in Charlois, Matthijs van Muijen. Die zegt dat op persoonlijke titel te hebben gedaan. Volgens hem past Jongerius goed bij de Rotterdamse mentaliteit van ‘niet lullen maar poetsen’.

Op 19 maart zijn er in Nederland gemeenteraadsverkiezingen. De PvdA is de grootste coalitiepartij, met veertien zetels in de raad. Vermoedelijk wordt Joost Eerdmans lijsttrekker voor Leefbaar Rotterdam.

Jongerius wil bevestigen noch ontkennen dat zij door de PvdA Rotterdam is benaderd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.