politiek

Ophef over VVD-gedeputeerde die 8-jarig bloemenmeisje passeerde

Door Anna Vossers - 20 juni 2013

Het aanbieden van een bosje bloemen aan het koningspaar bij hun bezoek aan de provincie Noord-Holland heeft tot ophef geleid over de rol van VVD-gedeputeerde Elisabeth Post. Terwijl de gemeente een 8-jarig meisje had uitgenodigd om de Koning en Koningin een boeket te overhandigen, schoof Post haar eigen zoontje naar voren voor die eretaak.

Nadat RTV Noord-Holland berichtte over deze ‘bloemengate’ en weblog GeenStijl het nieuws overnam, barstte op internet de discussie over de rol van de VVD’er los. De SP van Noord-Holland heeft aangegeven maandag tijdens een vergadering vragen te gaan stellen over het ‘kinderachtig gedrag’ van Post.

Enkhuizen

Voor het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan de stad Enkhuizen, onderdeel van de Koningstour die het paar maakt, had de gemeente Enkhuizen een 8-jarig meisje gevraagd een boeket aan te bieden.

Post had tegelijkertijd namens de provincie haar eigen zoontje uitgenodigd. ‘Om beide kinderen niet teleur te stellen is besloten dat beide kinderen het boeketje zouden aanbieden,’ laat de provincie Noord-Holland weten.

Zoontje

De beide kinderen mochten het koningspaar een hand geven, maar op het moment suprème was het zoontje van Post diegene die de bos bloemen overhandigde.

Op de website van de provincie, op Twitter en bij mediaberichten over de ‘bloemengate’ zijn sinds woensdag honderden verontwaardige reacties geplaatst.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.