politiek

Premier Mark Rutte houdt vijfde H.J. Schoo-lezing

Door Lucas Gasthuis - 14 juni 2013

Premier Mark Rutte houdt maandagavond 2 september de vijfde H.J. Schoo-lezing. Het onderwerp van de lezing zal nog worden bepaald.

De H.J. Schoo-lezing is ingesteld door de redactie van het weekblad Elsevier ter nagedachtenis aan voormalig hoofdredacteur H.J. Schoo (1945-2007). De lezing wordt gehouden in De Rode Hoed in Amsterdam, waar ook de kaarten kunnen worden besteld.

Aanvang 20.00 uur.

Begin politieke jaar

De H.J. Schoo-lezing wordt gehouden aan het begin van het politieke jaar. De eerste H.J. Schoo-lezing werd in 2009 uitgesproken door prof.dr. Meindert Fennema onder de titel Geldt de vrijheid van meningsuiting ook voor racisten?.

In 2010 hield Frans Vera de tweede lezing met als titel Is natuur een constructie?. Frits Bolkestein hield de derde lezing met als titel De Goede Vreemdeling. Vorig jaar werd de lezing gehouden door Thierry Baudet met als titel Pro Europa dus tegen de EU.

Oud-hoofdredacteur

De essayist en columnist H.J. Schoo (1945-2007) was hoofdredacteur van Psychologie Magazine (1982-1984), Intermagazine (1985-1990) en Elsevier (1993-1999). Ook was hij adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant (2000) en van 2001 tot 2004 directeur-uitgever van de Weekbladpers Tijdschriften Cultuurgroep (Vrij Nederland, Opzij, J/M, Psychologie Magazine). Tot zijn dood in 2007 schreef hij columns en essays voor de Volkskrant.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.