politiek

PVV betaalde begrafenis Statenlid na zelfmoord

Door Anna Vossers - 14 juni 2013

De PVV betaalde de begrafenis van Statenlid Jos van Hal Scheffer. De partij had zich garantgesteld voor de kosten, omdat er anders helemaal geen geld zou zijn geweest voor een ceremonie.

De PVV heeft ongeveer 10.000 euro voor de begrafenis betaald. Dat bevestigt fractievoorzitter René Dercksen van de Utrechtse provinciale PVV vrijdag in het Algemeen Dagblad.

Terugbetalen

Dercksen staat nog steeds achter de beslissing: ‘anders was er helemaal geen begrafenis geweest.’ De PVV probeert het geld nog terug te krijgen van onder meer de familie van het Statenlid. Als dat niet lukt, betalen PVV’ers zelf het bedrag terug, laat Dercksen weten. Andere partijen vinden het niet kunnen dat fractiebudget voor een begrafenis is gebruikt.

Van Hal Scheffer was de man van advocaat Monique Scheffer. De twee leidden een luxe leven in een villa in Soesterberg, totdat aan het licht kwam dat de advocaat voor miljoenen euro’s had gefraudeerd. Toen de fraude bekend werd, pleegde de PVV-er zelfmoord.

Rechter

Scheffer verklaarde eerder deze week voor de rechter dat zij door haar man werd gedwongen om cliënten miljoenen euro’s afhandig te maken.

Monique Scheffer liet cliënten volgens justitie grote bedragen overmaken door valse gerechtelijke stukken van onder meer de Raad van State op te stellen, waarin hen werd verzocht geld in een depot te storten. Ook drukte ze voor ruim 130.000 euro aan sieraden van een juwelier uit Krimpen aan den IJssel achterover.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.