politiek

PVV’er kotst op ‘antisemiet en homohater’ Filip DeWinter

Door Anna Vossers - 28 juni 2013

Haags gemeenteraadslid Paul ter Linden heeft een woedende e-mail gestuurd aan PVV’ers Geert Wilders, Machiel de Graaf en de PVV-fractie in de hofstad. Hij is woedend over de samenwerking die Geert Wilders zoekt met het Vlaams Belang van Filip Dewinter voor de komende Europese verkiezingen.

In de PVV is rumoer ontstaan naar aanleiding van de e-mail, schrijft NRC Handelsblad.

Homohater

Deze week noemde Ter Linden, zelf openlijk homoseksueel, Vlaams Belang-leider Filip DeWinter in de e-mail ‘niet alleen antisemiet, maar ook notoire homohater’. De PVV verwijt moslims juist tegen joden en homo’s te zijn.

De 23-jarige Ter Linden sluit zijn mail af met ‘Echt, ik kots op deze gek’.

Volgens Ter Linden zijn ‘nog zeker’ vijf PVV’ers ontzet over de samenwerking met het Vlaams Belang. ‘Voor mij is dit een hellend vlak. Nu werken we samen met een racist, straks ook nog met zwaar racistische partijen als De Gouden Dageraad in Griekenland of Ware Finnen’, aldus de PVV’er tegen NRC Handelsblad.

Front National

Wilders bleef eerder ver van het Vlaams Belang, maar nadat hij Dewinter had gesproken kondigde hij vorige week aan met het Vlaams Belang te gaan samenwerken.

De partijen zouden samen met het Franse Front National willen optrekken in de Europese verkiezingen. De drie partijen zijn tegen de Europese Unie, de euro en massa-immigratie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.