politiek

Rel in Tweede Kamer om koran op tafel van griffier

Door Servaas van der Laan - 24 juni 2013

In de Tweede Kamer is een relletje ontstaan rond de koran op de tafel van de griffier. Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) wilde het boek daar weghalen maar zag daar bij nader inzien toch maar vanaf.

Van Miltenburg vond de tafel met al die boeken ‘een beetje rommelig’ worden. Naast de koran ligt er ook een bijbel, een boek over humanisme, enkele woordenboeken en het reglement van de Tweede Kamer.

Omdat de voorzitter eigenlijk alleen in het reglement spiekt, zijn die andere boeken wat haar betreft overbodig.

PVV

Maar ook de PVV wil het heilige boek uit de Kamer weren, maar om een andere reden dan Van Miltenburg. De partij van Geert Wilders vindt dat het boek van de moslims überhaupt niet in de Tweede Kamer thuishoort.

Hiermee was een relletje geboren. De rest van de Tweede Kamerleden vindt dat het nu net lijkt alsof de voorzitter gehoor geeft aan het verzoek van de PVV. En die partij heeft, zoals de PvdA het formuleerde ‘de pik op moslims’.

Om de lieve vrede te bewaren besloot Van Miltenburg daarom maar om het rommeltje voor lief te nemen en de heilige boeken, samen met de andere boeken, gewoon op haar boekentafeltje te houden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.