politiek

Staatssecretaris Dekker bezoekt Ibn Ghaldoun

Door Shari Deira - 21 juni 2013

Staatssecretaris Sander Dekker (VVD) van Onderwijs heeft vrijdag een bezoek gebracht aan de Ibn Ghaldoun-school in Rotterdam. Hij sprak daar met rector Bart Renders en bestuursvoorzitter Ayhan Tonca.

‘In een tijd dat er veel wordt gesproken over deze school wilde ik graag spreken met de school,’ zegt Dekker over zijn bezoek.

Gesprek

Wat de staatssecretaris precies heeft besproken met Tonca en Renders wil hij niet zeggen. Het was volgens Dekker een open gesprek waarvan de inhoud vertrouwelijk blijft.

Verschillende partijen hebben al duidelijk gemaakt dat Ibn Ghaldoun zijn deuren zou moeten sluiten. Wethouder Hugo de Jonge (CDA, Onderwijs) in Rotterdam maakte woensdag duidelijk dat de gemeente hier al rekening mee houdt. Volgens Tonca spreekt de wethouder voor zijn beurt.

Onderzoek

In de Tweede Kamer hebben de PvdA en PVV gezegd dat het beter zou zijn als de school dicht gaat. Dekker wil gedegen en uitgebreid onderzoek afwachten. De school laat weten er vooralsnog vanuit te gaan komend schooljaar gewoon open te blijven. De grootschalige examenfraude heeft niet geleid tot minder aanmeldingen.

Twee leerlingen van Ibn Ghaldoun die op 9 juni zijn opgepakt vanwege examendiefstal zitten voorlopig nog vast. Hun voorarrest is verlengd met dertig dagen. Donderdag besloot de rechter al dat drie leerlingen die eerder waren opgepakt, ook langer moeten vastzitten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.