politiek

Van corruptie verdachte Van Rey blijft lid VVD

Door Arne Hankel - 02 juni 2013

De van corruptie verdachte politicus Jos van Rey blijft lid van de VVD en zal geen eigen partij oprichten. Hij reageerde zondag op het feit dat hij geen lijstduwer voor de VVD is bij gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar is.

Dat zei de in opspraak geraakt Roermondse politicus in het tv-programma WNL op Zondag.

Geen Pronk

‘Als het in Nederland zover komt dat het Openbaar Ministerie (OM) bepaalt of je op een kieslijst komt, is dat te gek voor woorden,’ fulmineerde Van Rey.

Maar het is voor hem geen reden om na een lidmaatschap van 49 jaar uit de VVD te stappen. ‘Ik ben Jan Pronk niet,’ zei hij. Oud-minister Pronk zegde onlangs op bij de PvdA.

In de uitzending herhaalde Van Rey dat hij niet corrupt is en nooit steekpenningen heeft aangenomen, ook niet van zijn vriend, de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol.

Billboard

Ook ontkende hij geld te hebben gestoken in een billboard met daarop de huidige staatssecretaris van Financiën Frans Weekers. De reclamezuil langs langs de A73 in Roermond toonde een grote foto van de VVD’er, vlak voor de Kamerverkiezingen vorig jaar.

Volgens Van Rey wist minister van Justitie Ivo Opstelten (VVD) van de inval in zijn huis in oktober vorig jaar. En anders dan Opstelten beweert zou de minister daarmee akkoord zijn gegaan. Dat had Van Rey van rechercheurs gehoord, zei hij zondag.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.