politiek

Van Rey bracht gedeputeerde met lekken ten val

21 juni 2013

VVD-politicus Jos van Rey heeft in 2009 samen met bouwbedrijf VolkerWessels de Limburgse gedeputeerde Herman Vrehen (CDA) ten val gebracht. Van Rey lekte naar dagblad De Limburger dat Vrehen via de aannemer van een moeilijk verkoopbaar huis was afgekomen.

Dat schrijft NRC Handelsblad op basis van eigen onderzoek.

Verlies

Van Rey had informatie gekregen vanuit VolkerWessels. Het bedrijf had in 2004 een Brabantse zakenman verzocht het moeilijk verkoopbare huis van Vrehen te kopen. Het pand werd vervolgens met tienduizenden euro’s verlies doorverkocht.

Het verlies voor de zakenman zou zijn bijgepast door VolkerWessels.

Aftreden

De regionale krant bracht het nieuws over de transactie van het huis van Vrehen in februari 2009. Dat nieuws leidde ertoe dat Vrehen moest aftreden.

Van Rey en VolkerWessels hadden in die periode een meningsverschil met Vrehen. Die weigerde als gedeputeerde van de provincie Limburg geld te steken in de aanleg van een glasvezelnet. Een van de eigenaren van het glasvezelbedrijf is Dik Wessels, ook mede-eigenaar van VolkerWessels.

Lobby

De politicus Van Rey lobbyde voor de investering van de provincie in de aanleg van het glasvezelnet.

Vrehen werd opgevolgd door oud-Tweede Kamerlid Jos Hessels (CDA). Die was wel bereid te investeren in het glasvezelnetwerk.

Van Rey wil niet reageren op het artikel in NRC.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.