politiek

Vlissingen onderzoekt declaraties burgemeester en wethouder

Door Anna Vossers - 21 juni 2013

Een onafhankelijke instantie moet de declaratie- en onkostenvergoedingen binnen de gemeente Vlissingen onderzoeken. VVD-wethouder Jacques Damen en CDA-burgemeester René Roep zouden exorbitante bedragen hebben gedeclareerd.

Dat hebben de Vlissingse fractievoorzitters vrijdagavond besloten op een speciale bijeenkomst, die werd gehouden nadat er ophef onstond over het declaratiebedrag van het tweetal, meldt Omroep Zeeland. De Zeeuwse stad maakte vorige week de gedeclareerde bedragen van het college van burgemeester en wethouders bekend.

Sociaal onaanvaardbaar

Uit die cijfers bleek dat wethouder Jacques Damen en burgemeester René Roep veel meer gedeclareerd hebben dan de andere, zuinige leden van het college van de Zeeuwse stad. Of de declaraties van het tweetal onrechtmatig waren, moet uit het onderzoek blijken.

Een betrokkene zegt tegen Omroep Zeeland dat raadsleden de declaraties in ieder geval ‘sociaal onaanvaardbaar’ vinden. Bij de gedeclareerde etentjes zou voor ‘aanzienlijke bedragen aan wijn en sterke drank‘ zijn opgevoerd.

Gezondheidsproblemen

Sinds Damen in juni 2011 namens de VVD wethouder werd, heeft hij voor tienduizenden euro’s gedeclareerd. Damen had een huis in de provincie Utrecht en huurde een appartement op de Vlissingse Boulevard. Er is inmiddels een terugbetalingsregeling met de man getroffen.

Donderdag maakte Damen bekend om gezondheidsredenen op te stappen. Hij heeft hartproblemen.

Burgemeester Roep heeft nog niet gereageerd op het nieuws dat zijn declaratiegedrag onder de loep wordt gelegd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.