politiek

Televisiedebat met fractieleiders op Prinsjesdag

Door Anna Vossers - 31 juli 2013

De fractieleiders gaan op Prinsjesdag voor de NOS met elkaar in debat over de kabinetsplannen. Het debat wordt op 17 september op primetime uitgezonden op Nederland 1.

Dat maakte de NOS woensdag bekend.

Prinsjesdag

Het is voor het eerst dat de publieke omroep op de derde dinsdag van september een televisiedebat organiseert met de fractieleiders. Direct na het Achtuurjournaal gaan de politici met elkaar discussieren over de plannen van het kabinet. Ferry Mingelen en Annechien Steenhuizen zullen het debat leiden.

Overdag presenteren Rob Trip en Astrid Kersseboom het verslag van Prinsjesdag, de dag waarop het kabinet de plannen voor het komende jaar bekendmaakt. Eerst leest Koning Willem-Alexander zijn eerste Troonrede voor, vervolgens biedt de minister van Financiën het koffertje met de Miljoenennota aan in de Tweede Kamer.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.