politiek

Voormalig PvdA-leider Job Cohen heeft een nieuwe baan

Door Josefine van Enk - 15 juli 2013

Job Cohen (65) gaat weer aan de slag. De voormalige PvdA-lijsttrekker wordt de nieuwe voorzitter van Cedris, de brancheorganisatie van sociale werkvoorzieningsbedrijven.

Dat maakt Cedris maandag bekend. Formeel moet de aanstelling van Cohen nog worden goedgekeurd op de algemene ledenvergadering van Cedris op 20 augustus.

Functie

De bedrijven die zich bij Cedris hebben aangesloten helpen mensen met een beperking aan werk. Cohen volgt Iris van Bennekom op die haar functie 1 juli neerlegde. Aan het voorzitterschap is Cohen ongeveer een dag in de week kwijt.

Momenteel heeft Cohen nevenfuncties als voorzitter van de Vereniging van Organisaties die Intellectueel Eigendom Collectief Exploiteren (VOICE) en als voorzitter van de Raad van Toezicht van Wageningen Universiteit en de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

CV

Job Cohen was van 2001 tot en met 2010 burgemeester van Amsterdam en werd daarna fractievoorzitter van de PvdA. In 2012 legde hij zijn voorzitterschap neer en werd Diederik Samsom de nieuwe PvdA-leider.

Na zijn Tweede Kamerlidmaatschap was Cohen voorzitter van een commissie die de rellen in Haren van september 2012 onderzocht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.