politiek

Wilders: islam groter probleem dan economische crisis

Door Servaas van der Laan - 14 juli 2013

Niet de groeiende werkloosheid of de verkrampte huizenmarkt, maar de islam is het grootste probleem in Nederland. Uit Syrië terugkerende jihadisten, antisemitische Turken en gewelddadige Marokkaanse jongeren zijn de grootste bedreiging voor Nederland.

Dat zegt PVV-leider Geert Wilders in een interview met nu.nl.

‘Natuurlijk is het nu de economische crisis waar mensen zich zorgen om maken. Maar de islam, vergist u niet, is het grootste probleem van ons land,’ zegt Wilders.

Jihadisten

De PVV’er zegt bang te zijn voor de Nederlandse jihadisten in Syrië die op een gegeven moment zullen terugkeren: ‘We hebben gezien dat er honderden jihadisten naar Syrië gaan die als ze terugkomen tot op het bot gemotiveerd zijn.’

Ook Turkse kinderen die Adolf Hitler prijzen voor wat hij met de Joden heeft gedaan, noemt Wilders zorgwekkend. Daarnaast wijst hij wederom op de overlast die veel Marokkaanse jongeren veroorzaken.

Nederland kapot

Het kabinet-Rutte II kreeg er van langs. Premier Mark Rutte (VVD) heeft Nederland volgens Wilders ‘kapotgemaakt’. Op de dag na Prinsjesdag wil Wilders een demonstratie organiseren op het Plein in Den Haag tegen het kabinetsbeleid.

De zorgen over de islam worden niet door alle Nederlanders gedeeld. Uit een Duits onderzoek bleek vorige week dat Nederlanders zich veel minder zorgen maken dan andere Europeanen. En als we ons zorgen maken, dan is dat over het vinden van een baan of het verkopen van een huis. Zorgen over de islam kwamen niet in de onderzoeksresultaten voor.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.