politiek

Buitenlandse Zaken: Nederlanders moeten Jemen verlaten

Door Shari Deira - 06 augustus 2013

Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept alle Nederlanders die nog in Jemen zijn op het land op eigen gelegenheid te verlaten. De Nederlandse ambassade in Jemen blijft tot zeker 12 augustus dicht.

Buitenlandse Zaken wijzigde maandag het reisadvies voor Jemen en ontraadt alle reizen naar het land.

Nederlanders

Ondanks het negatieve reisadvies werden Nederlanders eerder niet opgeroepen het land te verlaten. Er zijn ongeveer veertig Nederlanders in Jemen. Zes van hen werken op de Nederlandse ambassade in de hoofdstad Sa’ana.

Nederlanders die Jemen willen verlaten, moeten dit zelf regelen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken vraagt hen wel contact op te nemen per e-mail en het ministerie op de hoogte te houden van hun vertrek uit het land.

Terreuraanslag

Eerder vandaag riepen de Verenigde Staten en Groot-Brittannië hun burgers al op Jemen te verlaten. De oproep heeft te maken met verhoogde terreurdreiging. Amerika vreest voor een terreuraanslag in Noord-Afrika of het Midden-Oosten.

Het besluit van het ministerie van Buitenlandse Zaken is het gevolg van de aanhoudende politieke onrust, een verhoogd risico van terroristische aanslagen, een permanent hoog ontvoeringsrisico en oplaaiende ongeregeldheden tussen verschillende bevolkingsgroepen die gepaard kunnen gaan met vuurgevechten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.