politiek

Burgemeester Vlissingen bedreigd na declaratiegedrag

Door Tom Reijner - 06 augustus 2013

Burgemeester René Roep van Vlissingen heeft bedreigingen en beledigingen ontvangen. Die kreeg hij via e-mail en telefoontjes. Roep heeft aangifte gedaan bij de politie.

Dat meldt De Provinciale Zeeuwse Courant. Volgens een woordvoerder van de gemeente Vlissingen houden die bedreigingen verband met het lopende onderzoek naar de declaraties van de CDA-burgemeester.

Onterecht

Roep kwam in opspraak door ingediende declaraties. Een zogeheten quickscan, uitgevoerd door een accountskantoor, leerde dat een deel van die declaraties onrechtmatig was.

Het gaat om een bedrag van ruim 4.400 euro. Roep heeft inmiddels beloofd het bedrag terug te betalen.

Vervolgonderzoek

Die quickscan was voor de gemeenteraad niet voldoende. Om een beter beeld te krijgen van het declaratiegedrag heeft de raad maandag unaniem besloten tot de aanstelling van een commissie, waarin vijf raadsleden van vijf verschillende partijen zitting nemen.

De positie van Roep is op dit moment niet in gevaar. Hij heeft in een raadsvergadering van maandagavond geëmotioneerd verklaard ‘altijd naar eer en geweten te hebben gehandeld’. Roep betuigde spijt over zijn declaratiegedrag, maar houdt vertrouwen in de toekomst.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.