politiek

‘Er komt mogelijk een alternatief voor OV-jaarkaart voor studenten’

Door Anna Vossers - 10 augustus 2013

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs (PvdA) overlegt met aanbieders van openbaar vervoer over mogelijke alternatieven voor de OV-jaarkaart voor studenten. Ze bekijkt hoe thuiswonende studenten in de toekomst toch gecompenseerd kunnen worden voor dure reiskosten.

Dat zei Bussemaker zaterdagochtend bij TROS Kamerbreed.

Andere reisjes

In het Regeerakkoord is afgesproken dat de dure OV-jaarkaart voor studenten wordt afgeschaft. Met de kaart kunnen studenten gratis reizen, naar eigen keuze doordeweeks of in het weekend. Maar volgens de minister betaalt de overheid daarmee veel reiskosten voor reisjes die niets met onderwijs te maken hebben.

Maar de minister wil toch bekijken hoe studenten in de toekomst gecompenseerd kunnen worden voor reiskosten die ze maken voor onderwijs. Bussemaker is op zoek naar een alternatief voor de OV-jaarkaart, die ze ‘echt alleen gebruiken voor reizen tussen huis en school’, zegt ze in het programma.

Later dit jaar wordt bekend of de minister samen met de aanbieders van openbaar vervoer een alternatief heeft gevonden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.