politiek

Oud-Kamerleden: Opnemen overleg alleen maar goed

Door Claartje Vogel - 31 augustus 2013

Oud-Kamerleden en –ministers Klaas de Vries (PvdA) en Hans Hillen (CDA) vinden het opnemen van fractieberaad geen enkel probleem. Vrijdag werd bekend dat de PvdA opnames maakt van vergaderingen. Volgens Hillen nam het CDA ook vergaderingen op.

Dat vertelden de oud-Kamerleden zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed.

Goed idee

Vrijdag werd bekend dat de PvdA opnames maakt van de eigen fractievergaderingen in de Tweede Kamer. Sinds de jaren tachtig kunnen Kamerleden zo worden geconfronteerd met hun eigen uitspraken.

De Vries vertelt dat hij dit toentertijd een goed, handig idee vond. De notulen voldeden niet en niemand in de PvdA-fractie maakte bezwaar. Hij vindt de opwinding over de bandopnames bij de PvdA ‘bizar’.

Ook het CDA

Hillen zegt dat toen hij tussen 1998 en 2001 secretaris van de CDA-fractie was, er ook opnames werden gemaakt. ‘Net zoals van elk openbaar debat in de Tweede Kamer’, vertelt hij. Hij denkt dat het voor de ‘kwaliteit van de besluitvorming’ alleen maar goed is.

RTL nieuws schrijft dat CDA-fractievergaderingen nu niet meer worden opgenomen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.