politiek

Oud-staatssecretaris Co Verdaas sluit politieke comeback niet uit

Door Anna Vossers - 06 augustus 2013

PvdA’er Co Verdaas, die vorig jaar na een maand en een dag alweer opstapte als staatssecretaris van Economische Zaken vanwege omstreden declaraties van reiskosten, sluit een terugkeer in het openbaar bestuur niet uit.

Dat zei hij bij BNR Nieuwsradio. ‘Ik heb mijn lesje geleerd en de prijs betaald’ zegt Verdaas, die nu op de Wageningen Universiteit werkt.

Volgens Verdaas hoeft het declaratieschandaal een politieke carrière niet in de weg te zitten: ‘De mensen die het kunnen weten zeggen “Je kunt gewoon weer terug in het openbaar bestuur, juist omdat je je consequentie hebt getrokken”.’

Fraude

Verdaas was tot 6 december voor korte tijd staatssecretaris namens de PvdA. Hij stapte in december op nadat de PVV aangifte tegen hem wilde doen vanwege zijn vermeende onjuiste declaratiegedrag.

Verdaas was als gedeputeerde van de provincie Gelderland in het Overijsselse Zwolle blijven wonen. Omdat dit officieel niet mag, werd hij voor 1 procent eigenaar van een huis in Nijmegen, dat verder op naam stond van een van zijn bandleden. Hij declareerde vervolgens woon-werkritten die hij in werkelijkheid niet altijd had gemaakt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.