politiek

Voormalig PvdA-Kamerlid Bonis krijgt hoog salaris bij ministerie

Door Tom Reijner - 27 augustus 2013

Het voormalige PvdA-Kamerlid Désirée Bonis is teruggekeerd bij haar oude werkgever, het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het ministerie heeft nog geen werk voor Bonis, maar geeft haar al wel een salaris dat kan oplopen tot 110.000 euro.

Dat schrijft De Telegraaf dinsdag.

Terugkeer

Bonis stapte in juni op als Kamerlid uit onvrede met het buitenlandbeleid van het kabinet, dat volgens haar wordt bepaald door de VVD. Zij maakt gebruik van de terugkeerregeling voor ambtenaren die een politieke functie hebben bekleed.

In een reactie zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken dat het oud-Kamerlid in ‘haar persoonlijke schaalniveau’ is teruggekeerd. Het is nog niet bekend welke functie Bonis gaat bekleden.

Begin deze maand maakte ook voormalig Kamerlid, Mariko Peters (GroenLinks), gebruik van de terugkeerregeling. Zij werkt nu als senior beleidsmedewerker humanitaire hulp op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.