politiek

Zijlstra: oppositie moet bezuinigingen steunen

Door Anna Vossers - 22 augustus 2013

Fractievoorzitter Halbe Zijlstra (VVD) vindt dat niet alleen de coalitie, maar ook de oppositie haar verantwoordelijkheid moet nemen om de economische problemen van Nederland op te lossen. De onderhandelingen binnen de coalitie over extra bezuinigingen gaan volgens de VVD’er goed.

‘Het gaat in goede sfeer en ik heb goede hoop dat we er uit komen’, zei Zijlstra over de onderhandelingen van de VVD en de PvdA over 6 miljard extra bezuinigingen. Maar het kabinet heeft om alle plannen door te zetten wel de steun van de oppositie in de Eerste Kamer nodig.

‘Dit land zit in een stevige crisis en volgens zijn mij wij aangenomen om de problemen op te lossen. Daar zijn wij mee bezig en die verantwoordelijkheid zullen we zeker nemen. Ik hoop dat dit niet alleen in het kabinet en bij de coalitie gebeurt, maar dat dit inzicht ook breder in de politiek zal intreden’, aldus Zijlstra.

Begrotingstekort

De regeringspartijen onderhandelen sinds maandag over de 6 miljard euro aan bezuinigingen die met de Europese Commissie zijn afgesproken. Het kabinet wil ervoor zorgen dat het begrotingstekort van Nederland wordt verkleind.

Ook zijn er deze week begrotingsraden, waarin de ministers gezamenlijk de laatste knopen doorhakken over hun begroting voor volgend jaar.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.