politiek

Amsterdam onderzoekt of bijstandstrekkers te veel geld krijgen

20 september 2013

De gemeente Amsterdam laat onderzoeken of bijstandsgerechtigden te veel financiële hulp krijgen. Werkloze Amsterdammers ontvangen vergeleken met die in andere steden meer bijstand en hebben recht op duurdere armoedevoorzieningen.

Dat meldt Het Parool vrijdag.

Vrijgevig

Uit onderzoek onder sociale diensten werd Amsterdam gewezen op de vrijgevigheid jegens werklozen. Wethouder Freek Ossel (Armoede, PvdA) laat nu onderzoeken of de bijstand te veel in de buurt komt van het minimumloon.

Werkloze Amsterdammers ontvangen volgens het Parool gemiddeld 14.831 euro bijstand per jaar, 215 euro meer dan zij in bijvoorbeeld Utrecht of Groningen zouden krijgen. Ook geeft de gemeente Amsterdam veel uit aan voorzieningen voor arme mensen, zoals een stadspas waarmee ze korting krijgen op onder meer zwembaden, musea en restaurants.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.