politiek

Bestuurstop ouderenpartij 50Plus stapt op

Door Anna Vossers - 28 september 2013

De voorzitter, de vicevoorzitter en de penningmeester van 50Plus stappen op. Het bestuur kreeg binnen de ouderenpartij kritiek te verduren, nadat het eigenhandig campagneleider Dick Schouw en zijn partner Adriana Hernández had geroyeerd.

De bestuursleden lieten zaterdag voor een crisisbijeenkomst van 50Plus in Utrecht weten hun functie neer te leggen vanwege de ruzie die na hun actie ontstond.

50Plus heeft tijdens die bijeenkomst orde op zaken gesteld, zegt fractievoorzitter Henk Krol. Het royement van Schouw en Hernández wordt omgezet in een schorsing ‘zodat de beroepscommissie van de partij deze kwestie zo snel mogelijk kan beoordelen’, aldus Krol.

Royering

Dick Schouw wil met een partij Ouderen Politiek Actief (OPA) aan gemeenteraadsverkiezingen meedoen. Hij werd uit 50Plus gezet omdat hij ‘de grenzen die de partij heeft vastgesteld meerdere malen aantoonbaar heeft overschreden’.

Zijn partner Adriana Hernández had zich volgens het opgestapte bestuur ‘schuldig gemaakt aan integriteitsschending’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.