politiek

Gemeente Vlissingen gaat scherper op bonnetjes letten

Door Servaas van der Laan - 05 september 2013

De gemeente Vlissingen gaat scherper in de gaten houden wat er precies door het College van Burgemeester en Wethouders wordt gedeclareerd. Elk kwartaal zullen de bonnetjes onder de loep worden genomen.

Dat heeft de gemeenteraad in Vlissingen donderdagavond besloten.

De raad stemde in met een amendement van de ChristenUnie om vanaf nu elk kwartaal extra te controleren op declaraties, creditcardbetalingen en andere uitgaven. Ook komen er nieuwe richtlijnen voor het indienen van declaraties.

Creditcardcultuur

De maatregel is het gevolg van het declaratiegedrag van burgemeester René Roep (CDA) die meubels van zijn eigen huis aanschafte met de gemeentelijke creditcard.

Roep trad donderdag af, naar eigen zeggen omdat de stad ‘onbestuurbaar’ was geworden. Een onderzoeksrapport van een raadscommissie spreekt van een ‘creditcardcultuur’ in Vlissingen waar ook wethouder Jacques Damen (VVD) zich schuldig aan zou maken. Een motie van D66 om bij justitie aangifte te doen tegen Damen haalde het niet. Damen heeft aangegeven dat hij geld zal terugbetalen als dat nodig is.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.