politiek

Harde taal Geert Wilders: ‘Rutte maakt Nederland kapot’

Door Shari Deira - 14 september 2013

PVV-leider Geert Wilders uit ongekend harde taal tegenover premier Mark Rutte (VVD). Volgens Wilders maakt Rutte ‘Nederland kapot’. ‘Rutte wil koste wat kost in het Torentje blijven. Niemand gelooft nog dat hij het in het landsbelang doet, behalve Rutte zelf.’

In De Telegraaf komt Wilders met voorstellen om Nederland concurrerend te maken. Hij vindt dat de btw en accijnzen in Nederland altijd minstens 1 procent lager moeten zijn dan in buurlanden.

Brandstof

‘Als we de lasten niet verlichten, gaat ons hele bedrijfsleven naar de knoppen. Dan gaan mensen massaal tanken in België en boodschappen doen in Duitsland,’ zegt Wilders. De partij pleitte eerder al voor lagere accijnzen op brandstof en een btw-vrije maand.

Wilders is het niet eens met de lastenverzwaringen die het kabinet-Rutte wil doorvoeren. ‘Rutte leert niet van zijn fouten. Hij gaat door, als een autist, op een fout ingeslagen weg.’

Geld

De PVV komt zaterdag met een pamflet voor alternatieven voor het kabinetsbeleid. Hierin komen oude plannen opnieuw naar voren zoals het schrappen van de ontwikkelingshulp en minder geld naar de Europese Unie.

Wilders is niet van plan het kabinet te helpen aan een meerderheid. Het CDA presenteerde zaterdag ook alternatieven voor het kabinetsbeleid.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.