politiek

PVV en SP demonstreren tegen kabinet-Rutte

Door Tom Reijner - 21 september 2013

Op de Koekamp, een park in Den Haag, komen honderden, mogelijk duizend aanhangers van de PVV samen om te demonstreren tegen het kabinet-Rutte. De SP organiseert een demonstratie op het Beursplein in Amsterdam.

Daar komen zaterdag volgens de socialisten tussen de 2.000 en 3.000 betogers bijeen. Maar de partij verwacht er meer: tussen de 5.000 en 10.000. ‘Die zijn er nog niet, maar het is nog vroeg,’ zegt een woordvoerder.

Genoeg

PVV-leider Geert Wilders riep op tot de demonstratie onder het motto ‘Genoeg is genoeg’. Hij vindt dat premier Mark Rutte moet opstappen omdat hij ‘Nederland kapotmaakt’.

De PVV zegt dat het kabinet bezuinigt op voor Nederlandse belangrijke zaken, terwijl het ‘ten onrechte’ miljarden uitgeeft aan ontwikkelingshulp, de Europese Unie en Griekenland.

Demonstranten dragen spandoeken met teksten als ‘Mark moet oprutte’. Bij de demonstratie is veel politie op de been. ME-busjes en politiepaarden staan paraat. Op de Haagse Koekamp is één man gearresteerd. Hij kon zich niet legitimeren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.