politiek

Rutte: Nederlanders hebben begrip voor bezuinigingen

Door Tom Reijner - 21 september 2013

Nederlanders begrijpen wel degelijk dat de bezuinigingen van het kabinet nodig zijn. Zij zien in dat de ‘dingen die het kabinet aanpakt zoals nu gebeurt logisch zijn’..

Dat zegt minister-president Mark Rutte (VVD) zaterdag in een vraaggesprek met lokale kranten die zijn aangesloten bij De Persdienst.

Lastig

Volgens de premier zit Nederland ‘in een lastige fase’ en is het daarom niet verwonderlijk dat Nederlanders niet staan te applaudisseren voor zijn kabinet. ‘Als je ziet wat dit kabinet allemaal aanpakt en je ziet tegelijkertijd de werkloosheid oplopen en de koopkracht dalen, dan vind ik dat niet verrassend,’ aldus Rutte.

De premier debatteert woensdag en donderdag tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen met de Tweede Kamer over de kabinetsplannen voor volgend jaar. Dan wordt ook het aanvullende bezuinigingspakket van 6 miljard euro besproken. ‘Ik denk dat we er met die 6 miljard ook zijn, al weet je dat nooit zeker’, zegt Rutte in het vraaggesprek.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.