politiek

Schuld van half miljoen achtervolgt 50Plus-leider Henk Krol

Door Anna Vossers - 19 september 2013

Het faillissement van de Gay Krant achtervolgt 50Plus-leider Henk Krol, onder wiens leiding het homo-informatieblad ten onder ging. De curator van de drie bedrijven achter de Gay Krant laat onderzoeken of Krol zich aan de regels heeft gehouden.

49 schuldeisers, naast de Belastingdienst en uitkeringsinstantie UWV, zien samen ongeveer 5 ton verdampen, schrijft het Algemeen Dagblad donderdag. Een externe accountant moet onderzoeken of onder Krols bewind als hoofdredacteur aan de boekhoudplicht is voldaan.

Schuldeisers

In maart gingen drie ondernemingen van de 50Plus-leider failliet, waaronder de uitgever van de Gay Krant en de webwinkel Gaytel. De bedrijven bleken te weinig belasting en sociale premies te hebben betaald.

De Belastingdienst eist nog 89.000 euro, het UWV 47.300 euro. De andere schuldeisers hebben nog 424.000 euro tegoed.

Doorstart

Krol noemt de vorderingen in een reactie in het Algemeen Dagblad ‘fors’. Hij probeerde kort voor het faillissement nog van zijn aandelen af te komen.

De Gay Krant heeft inmiddels een doorstart gemaakt onder een andere leiding.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.