politiek

Schultz: kandidaatstelling Jos van Rey niet verstandig

Door Shari Deira - 13 september 2013

Minister Melanie Schultz van Haegen (VVD, Infrastructuur) vindt het maar niets dat de van corruptie verdachte Jos van Rey op de groslijst staat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ze neemt afstand van de kandidatuur.

‘Ik zou het niet doen. Op het moment dat je nog onder verdenking bent, kun je beter zorgen dat je je niet aan een partij lieert,’ zegt Schultz vrijdag tegen de NOS.

Duidelijkheid

Van Rey staat op de groslijst van de VVD Roermond. Die bestaat uit kandidaten die in aanmerking komen voor de definitieve kieslijst. Het bestuur van de partij in Roermond vindt het onderzoek naar Van Rey door het Openbaar Ministerie te lang duren.

Het hoofdbestuur van de liberalen zegt het te betreuren dat er nog steeds geen duidelijkheid over het onderzoek is. De onzekerheid zou schadelijk zijn voor de VVD.

Recht

Schultz is het met de laatste opmerking van het bestuur eens, maar vindt toch dat je dan niet zomaar op een kieslijst moet gaan staan. Ze erkent dat de VVD in Roermond zelf over deze kwestie mag beslissen.

Minister Ivo Opstelten (VVD, Veiligheid en Justitie) zegt dat hij achter het Openbaar Ministerie staat. ‘Het recht zal zijn loop hebben. Ik sta vierkant achter het OM.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.