politiek

Spekman: Kamerleden in de toekomst extra training geven

Door Shari Deira - 01 september 2013

Toekomstige Kamerleden voor de PvdA die van buiten de politiek komen, moeten extra worden getraind. Ze moeten zo beter zijn voorbereid op de harde politieke werkelijkheid.

Dat zei Spekman zaterdagavond in televisieprogramma Nieuwsuur.

De PvdA-voorzitter heeft begrip voor het opstappen van Myrthe Hilkens deze week en Désirée Bonis in juni. Ze hadden volgens Spekman uitstekende Kamerleden kunnen zijn. Hij rekent hun afhaken ook zichzelf aan. ‘Ik ben verantwoordelijk voor de lijst.’

Team

Er is de afgelopen weken veel gerommel binnen de fractie van de PvdA. De Tweede Kamerleden zijn pas teruggekomen van een tweedaagse fractiebijeenkomst in Sneek. Volgens Spekman is de fractie als ‘een team’ teruggekomen.

Hij sprak in het televisieprogramma ‘veel vertrouwen’ uit in PvdA-leider Diederik Samsom.

Deze week kwamen er berichten over een ‘kadaverdiscipline’ binnen de partij. Ook zou de top van de PvdA-fractie de belgeschiedenis van Kamerleden hebben willen inzien, om te achterhalen wie heeft gelekt over een mogelijke liefdesverhouding tussen Samsom en zijn voorlichter Saar van Bueren.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.